Terug in de tijd met Ciske de Rat

Krijg toch allemaal de klere, Val voor mij part allemaal dood, Ik heb geen zin om braaf te leren, Ik eindig toch wel, in de goot. We hoeven natuurlijk niet te vragen of je dit liedje nog kent. Ciske de Rat is een Nederlandse film uit 1984, gebaseerd op de boeken Ciske de Rat en Ciske groeit op uit de Ciske trilogie van Piet Bakker. Het boek werd al eens eerder verfilmd in 1955 en in 2007 kwam er een musical uit, waarin de gehele trilogie in verteld wordt. Deze musical wordt op dit moment wederom gespeeld in Amsterdam.

Danny de Munk werd op twaalfjarige leeftijd in 1982 uitgekozen om de hoofdrol te gaan spelen in de speelfilm Ciske de Rat. Hij was toen al met zijn ouders verhuisd naar Purmerend. De door De Munk gezongen titelsong 'Ik voel me zo verdomd alleen' werd een nummer 1-hit in Nederland.


Misschien nog een leuk feitje. De titelsong werd geschreven door Herman van Veen en Karin Loomans. Bekijk hem hier:Heb jij ook een leuk filmpje dat op Superleuk geplaatst móet worden?! Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14 89 74 33.

Bekijk ook: De intro van de tv-serie Ivanhoe