Dolly Parton met “I Will Always Love You” (1974)

Het nummer "I Will Always Love You" is wereldberoemd en vrijwel iedereen heeft dit nummer wel eens gehoord. Vele mensen denken direct aan Whitney Houston als ze dit nummer horen maar origineel is dit nummer niet van haar. Het is namelijk geschreven door Dolly Parton en zij was degene die dit nummer op 6 juni 1974 als de tweede single, van haar dertiende solo lp Jolene, uitbracht.

Dolly Parton is een Amerikaanse countryzangeres, tekstdichter, singer-songwriter en actrice. Haar bekendste hits zijn Jolene, 9 To 5 en dus ook het door Whitney Houston gecoverde I Will Always Love You. Parton is tegenwoordig een stuk minder actief als zangeres maar profileert zich nu vooral als zakenvrouw. Zo is ze directrice van Dolly Parton Enterprise, een mediabedrijf met een waarde van $100 miljoen.


De uithalen zoals we die bij Whitney Houston's versie gewend zijn, zijn ook in de versie van Parton duidelijk te horen:Heb jij ook een leuk iets dat op 'Herken je dit nog' geplaatst móet worden?! Stuur ons dan een bericht op Facebook of nog beter via Whatsapp: 06 14 89 74 33.

Bekijk ook: Radio Veronica luisteren met transistorradio