Herken jij dit liedje van André van Duin nog?

André van Duin is een alleskunner maar we kennen hem het beste als komiek. André van Duin werd in 1947 geboren in Rotterdam. Zijn vader werkte als magazijnbediende bij de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij. Van Duin zag daar als kleine jongen op personeelsfeesten optredens van onder anderen Johnny Kraaykamp en Rita Corita. Hierop bekwaamde hij zich in het imiteren van bekende Nederlanders. Op de lagere school viel Van Duin niet alleen op met zijn rode haar, maar ook door deze imitaties en zijn gevoel voor humor.

Jaren later nam André van Duin het bananenlied op, om precies te zijn in 1972. Tot op de dag van vandaag kennen vele mensen dit nummer nog. Onderstaande beelden zijn van een televisieopname. Van Duin laat tijdens deze uitzending zijn nummer horen en doet dat op een manier zoals we dat van hem gewend zijn.


Het bananenlied heeft zelfs 12 weken in de single top 100 gestaan! Heb jij ook een leuk filmpje dat op herken je dit nog geplaatst móet worden?! Stuur ons dan een (privé)bericht op Facebook of nog beter via onze WhatsApp Hotline 06 14 89 74 33.